Husband & Wife

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Izzihni Rizqi Bin Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Nur Izzayra Irdina Binti Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, 29 February 2012

Thursday, 23 February 2012

Adik Faris Telah Pergi Selamanya....Al-Fatihah

Assalamualaikum...

        Tadi aku ade terbaca kat blog Mazidul tentang berita sedih ni, anak kecil yang berusia 6 thn ni telah meninggal dunia akibat penyakit HLH atau Barah Darah..

     'Faris telah pergi buat selama-lamanya. mohon maklumkan kepada semua, wang sumbangan telah mencukupi untuk menjelaskan bil hospital'. itu pesanan ringkas(sms) yang dihantar kepada mazidul oleh ayah Faris pada jam 10.18 pagi tadi.

Takziah kepada Sham, Zuraine dan ahli keluarga.

Ternyata Allah lebih sayangkan Faris Nur Daniel, di syurgalah tempat bagi anak itu, InsyaAllah.

Mewakili keluarga Faris, Mazidul ingin merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada setiap pembaca blog mazidul dan semua yang sudi menyumbang, membantu membiyai kos rawatan arwah sewaktu dirawat selama 23 hari.


gambar ketika adik Faris sihat


Al-Fatihah

SILA HEBAHKAN



p/s: klu nak tau lbih lanjut tentang al-kisah adik faris ni klik SINI

Wednesday, 22 February 2012

Tuesday, 21 February 2012

Berita Sedih Buat Ku

Assalamualaikum...

       Wahhhhh..dah bersawang-sawang & berhabuk dh blog buruk ni..sapa r tuan nye ni, x prihatin langsung..hikhikhik..
       Aku bkn nye ape, dah x tau lah nak ngomel & bebel ape kat blog ni, rase beku & kaku je otak ni...haishhh..nak kene rebus ni baru cair balik...hikhikhik...
     
       Alang2 aku dh menaip ni, aku nak share 1 berita sedih, minggu lepas tunang kepada sepupu en.husband telah kembali ke rahmatullah pd 15 feb 2011 akibat kemalangan jln raya di selayang..yg lg menyedihkan aku, mereka berdua bakal di satukan(ijab & kabul) pd awal jun 2011, persiapan pon dah ade yg siap kot, & menurut kate sepupu en.husband mereka baru merancang utk menempah kad kahwin pd minggu ni..& pd bln 4 nnti mereka nak balik kampung utk fitting baju kahwin..sayu hati aku dgr nye, aku hanye mampu memberi semangat padanya..
       Aku harap dia tabah & kuat hadapi ujian Allah ni, manusia kan hanye mampu merancang & Dia yg tentukan segala nye..Aku & en.husband sempat gak menatap wajah arwah buat kali terakhir & melihat  arwah dikebumi kan pd jam 3 ptg 16 feb(kire nye aku halfday lah hari tu)..

p/s: salam takziah buat seluruh ahli keluarga arwah, moga cekal & tabah hadapi semua ni, setiap yg hidup pasti akan menemui ajal nye..al-fatihah..amin...