Husband & Wife

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Izzihni Rizqi Bin Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Nur Izzayra Irdina Binti Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, 25 July 2012

Sakit Kepala

Assalamualaikum...

    Ye, sakit kepala..aku tengah sakit kepala yg melampau sekaranag ni..sejak aku pregnant ni aku kerap sakit kepala. klu kat umah x pe, aku blh rest, ni kat office seksanya r. camne nak fokus wat keje kan klu kepala sakit. disebabkan sakit kepala ni pon aku salu gak cuti, x larat nak bangun pg sbb kepala ase berat.

    Aku nak tnye kat kwn2, normal ke klu aku kerap sakit kepala ni? en.husband pon dh risau tu. hari ni aku ingat nak g refer kat klinik pasal sakit kepla ni. hrp2 x de ape2 r.

    Aku ade gak bace kat internet yg sakit kepala di awal kndungan ni normal.

Wordless Wednesday # 8

Assalamualaikum...


jom mkn durian..nyumm..nyumm...

Friday, 20 July 2012

Salam Ramadhan

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan kami(aku & en.husband) ucapkan pada semua umat islam di seluruh dunia..

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan..

Pagi tadi ada kuliah agama kat office aku ni, di smpai kan oleh Y.bhg Ust. Rasyidi Jamil(Pegawai Hal Ehwal Islam JAKIM) bertajuk 'Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan'. penceramahan yg cukup berkesan bg kami semua..

ape yg menarik bg aku, aku dpt tau dua makna bg dua perkataan ni,
*sahur : makanan
*suhur : makan

so, makna nya lepas ni kite kene tukar soalan r, kene tnye awak suhur x pg td?

ok r, kepala pon agak pening sekarang ni..tu je dari aku..ape2 pon selamat berpuasa & semoga amalan kite di bulan yg mulia(ramadhan) ini di terima Allah s.w.t..aminnnnnn....

aku & en.husband ingin mohon ampun & maaf kepada semua kalau ada salah silap kami yg sengaja atau yang x disengajakan ye..

Wednesday, 11 July 2012

Monday, 9 July 2012

Selamat Pengantin Baru

Assalamualaikum...

Selamat pengantin baru kepada adik ipar aku..sebenarnye ni cite lapok gak r, saje je nak post entry ni...adik ipar aku ni adik no 3 en.husband aku ni..berkerjaya sebagai cikgu & bertemu jodoh dgn en.askar..majlis diorang ni berlangsung pada 5 june 2012(hari selasa) & majlis disebelah pengantin lelaki lak pada 7 june 2012(khamis)..so, aku ngan en.husband kene r cuti selama seminggu..

ok r, tu je r serba sedikit ringkasannye, jom layan gambo je r nak x(kalau x nak pon, aku nak tayang gak..hehehehe)..layanzzzzzz...

tok kadi tgh dok belek borang nikah..diperhatikan oleh ayah mertua aku& abg tiri en.husband.

bersama wang mas kahwin..rm10k..

bermula r sesi pembatalan air sembahyang..salam en.somi lu yerk...

si somi nye bg gelang 

si isteri sarung cincin kan somi nye.

si somi cium dahi si isteri..

bersama sepupu2 & adik sambil menunggu kedatangan si somi.

aik...ade gak interframe yerk..x pe r, pengantin lame ckit je ni..;p

en.husband & adik tersayang..buncit nye, laki sape r ni..haishhhh..

dari kiri: aku, en.husband, za(pengantin r) & sepupu diorang(kak yah) 

aku ngan anak2 sedara en.husband..

cian pengantin x berpayung..mane ilang nye si pengapit diorang ni..

pengantin dua sejoli..hikhikhik...


barang2 hantaran, hasil ciptaan aku & biras aku(isteri adik en.husband)

makan beradap..

terima lah bunga cinta dari ku(agak nye r, tu r yg diperkatakan dek somi dia) hikhikhik...

time ni aku & en.husband menjadi mangsa cameraman, kitorang pon jadi pengantin baru semula time ni..sibuk je si cameraman tu dok suh kitorang berposing kat pelamin..

p/s: semoga dikza(gelaran adik ipar aku) & arif bahagia hingga ke akhir hayat..aminnnn..

Alhamdulillah

Assalamulaikum....

  Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi atas limpah kurnia nya aku di sahkan hamil..menurut doctor usia kandungan ku ni sudah mencecah 9 minggu(dh 8 minggu baru dpt detect yg aku ni pregnent) buat masa ni aku masih tidak mengalami mabuk2 yg terlampau..Due date aku doc jangkakan pada 13 feb 2013..

dua line yg kehilatan sgt jelas..aku check pd jam 5.30pg..tgh mamai2 terus segar bila nmpak 2 line yg jelas ni..Alhamdulillah...