Husband & Wife

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Izzihni Rizqi Bin Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Nur Izzayra Irdina Binti Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, 25 November 2012

Selamat Ulang tahun Yg Pertama Abg

Assalamualaikum....

Tahun lepas, pada tarikh 25 november 2011, aku telah selamat diijabkabulkan dgn jejaka pilihan hatiku..Alhadulillah, aku bersyukur kerana dpt menjadi isteri yg sah kepada En.Nazri Bin Jusoh (walaupon sah pd lafaz yg ke-3) aku tetap bersyukur..aminnnnnn...

    Pada hari ini, 25 nov 2012, genap lah setahun aku menjadi suri dalam hidup suami ku. Terima Kasih Ya ALLAH kerana masih memanjang kan jodoh kami..aminnn...

Khas Buat En.Husband,

Selamat menyambut Ulang tahun Perkahwinan kita yg pertama ayg ucapkan.

  • semoga ikatan kita akan kekal buat selama-lamanya, x ada hadiah istimewa dpt ayg berikan pd abg melainkan dgn kehadiran bakal cahaya mata kita yg pertama(insyaAllah akan lahir pd 13 feb 2013).
  • Semoga kita terus menyayangi, mengasihi & mencintai antara satu sama lain.
  • Semoga Allah terus merahmati & memberkati hubungan kita, amin ya rabbal alamin.
Walaupon byk dugaan yg kita tempuh dalam usia setahun perkahwinan kita ini itu semua dugaan sementara dari Allah SWT. Semoga segala apa yg kita usahakan & doakan selama ini akan tercapai dgn izin Allah, InsyaAllah...

Ayg sayangkan abg sepenuh hati ayg, Terima kasih sebab menerima ayg seadanya menjadi sebahagian dlm hidup abg.

aqad

dinikah kan oleh abahku sendiri(tu yg en.husband gugup)

sah sudah(bacaan doa)

Alhamdulillah...
 
Sesi pembatalan air sembahyang, teruk kami kene sakat..haishhhh..

 Hari persandinganku(26 nov 2011)

bersama ayah & mek(mertuaku)

bersama abah & mak (parent aku)

p/s : Terima kasih kpd semua ahli keluarga, saudara mara, rakan2 & semua yg sentiasa mendoakan kebahagiaan kami suami isteri..Terima kasih juga sebab sentiasa memberi sokongan & nasihat pd kami dlm menempuh dugaan berumah tangga..semoga Allah memberkati kalian semua..aminnn...

Thursday, 22 November 2012

28 Weeks 1 Day

Assalamualaikum...

Hari ni dh masuk 28 minggu 1 hari usia kandungan ku..Alhamdulillah, aku & baby dalam keadaan sihat..baby agak aktif menendang-nendang..hari ni gak aku dh start kene kira pergerakan baby setiap hari..

   Semalam g check up aku kene minum air gula(x sedap btl kan air gula tu). nurse ckp dlm mase 2 minggu diorang akan call andai kate aku ade kencing manis(harap2 semua nye normal r)aminnnnn..

result check up semalam:

          Mama
          HB : 11.7
          Berat  : 87.7 kg (naik 1.1kg )
          Tekanan darah : 118/70 (normal)
          Tinggi Rahim    : 28cm
          Urine  : ok
          
         Baby      
          Ukuran Kaki/tgn/kepala : Normal mengikut usia kandungan
          Heart Beat : 140
          Fetal Movement : Good

hasil scan semalam..doc ckp perkembangan baby sgt bagus mengikut usia kandungan..
Alhamdulillah...

p/s : jantina baby x diketahui sbb doc x fokus kat jntina pon..dia dok ukur saiz baby je..x pe r, yg pnting baby mama sihat je..

Monday, 19 November 2012

Hari Keluarga

Assalamualaikum....

Minggu lepas kan kite byk cuti, hari selasa cuti Deepavali & hari khamis lak cuti Awal Muharram..So, kitorang adik beradik plan nak wat hari keluarga atau picnic pd hari selasa tu, kebetulan abg ipar aku yg keje chef tu mmg cuti hari selasa..Kitorang wat picnic tu dekat je, kat jnda baik, bentong..

   Kitorang berkumpul kat umah kak long aku kat janda baik tu gak, tghari tu baru r kitorang g mndi manda..cuaca hari tu kejap ok kejap ujan..tp, kami terus je berendam..aku yg ngah  memboyot ni pon selamber je berendam, air punye r sejuk..mengeletar aku, baby lam perut pon dok mengeras je..hehehehe..

    Kitorang mndi manda/berendam smpai kol 5 ptg, kol 6.30 ptg kami semua balik(aku balik shah alam, kak tih aku balik seri kembangan & yg lain balik kampung r). mmg seronok, rase macam nak wat picnic lg. Tp, lain kali aku nak pasti kan semua ahli keluarga aku dpt join. mesti lg seronok..

Cerita Lain....
    Mlm tu smpai je umah(8.30mlm) en.husband terus ciap2 kan tempat tido utk wife dia ni, aku mmg dh x lrt nak pengsan dh ase nye, tu yg en.husband suh aku tido terus..dia lak keluar balik utk g keje(amek org jap).
aku lak, terus demam, 1 badan sakit..yg dlm perut ni lak masih mengeras..esok nye(rabu) aku mc sebab masih demam, x lrt nak bgn(penangan berendam lame sgt)..huhuhu...

ok r, jom lyn sedikit gmbar dari aku pd hari tu(picnic)..

ni sebahagian nye, mak aku(baju itam), kak long aku(bertudung pink), 
adik bongsu aku(baju pink) & anak2 sedara aku.

diorang lg

yg lelaki ni semua menantu mak aku & yg pompuan tu adik bwh aku.

ni lak en.husband yg nak wat peace tp x sempat..hehehe..

si pembakar ayam..en.husband & biras2 dia..

ni abg ipar aku no 3(geng en.husband, klate mari tuh)

ayam2 yg sedang di bakar..nyummy...

ni tukang mkn, hahaha...yg baju merah tu anak sedara aku yg paling tua(form 4),
yg baju itam tu kak de aku & yg baju biru tu adik bawh aku(epa)

diorang semua steady je, aku je yg demam..anti body kurang dh ni..hehehe..

p/s: harap next time dpt buat picnic/hari keluarga lg..

Wednesday, 7 November 2012

26 Minggu

Assalamualaikum...

     Alhamdulillah, hari ni genap sudah usia kandungan ku 26 minggu..pejam celik pejam celik dh masuk bulan 11 kan..cepat je masa berlalu..2012 bakal meninggal kan kita, pastu thn 2013 lak bakal menjenguk kan..

Perkembangan baby ;
      Baby agak aktif bergerak kat dlm ni cume aku x bape dpt nak rase sgt( doc ckp kulit perut aku tebal), huhuuhu...bile aku dpt ase dia bergerak tu, mcm ade macam2 perasaan yg aku sendiri x dpt gambar kan..ade rase gembira, hiba, bahgia & mcm2 ag r..pinggang, badan & kaki pon kerap sakit..makan lak dah semakin lalu..harap2 check up lepas ni naik r mcm yg nurse sarankan..

    Baju & persiapan baby x start beli lagi..mungkin hujung bulan ni baru start nak beli..scan pon x buat lg ni..aku rase berdebar lak nak tgk baby..apekah jantina nye, aku x kisah sgt yg pnting baby dlm keadaan yg sht & ckup sifat nye, insyaAllah..aminnnnnnnn....

    Next check up 21 Nov ni..aku kene minum air gula lg..time tu genap 7 bulan(28 minggu). kalau x de ape2 aral melintang, insyaAllah family aku nak wat kan kenduri doa selamat buat aku(tumpang kenduri khatan anak2 sedara aku).

p/s : semoga semua nye berjalan lancar, doakan aku & baby sentiasa dlm keadaan sht walafiat..insyaAllah...aminnnnn...
aku dh ase ngantok ni..aku nak g tido sat ye..



Thursday, 1 November 2012

PSP Game 3000 8gb with Silicon Case

Assalamualaikum.....

Box

Charger, Usb cabel, Av cabel
Backup cd, Earphone, Psp console

psp

New item psp game include 3000 game and free space 8gb memory.
included

  • Charger
  • Usb cabel
  • Av cabel
  • Backup cd
  • Earphone
  • Psp console
  • Box

All item are new and complete set,can choose variety of colour,red,pink,white,black,blue.
All u need to do is,very simple..
Have a waranty. ( 1 MONTH)
No need to wait,order now while stock last..


p/s : Jika berminat sila hubungi ana - 0132454442

Friday, 19 October 2012

Piala Malaysia(akhir)

Assalamualaikum...

Jom kawan2 kite same2 menyaksikan final Piala Malaysia malam esok(20/10/2012) jam 8.45mlm di stadium shah alam.


23 minggu

Assalamualaikum....

23 minggu 1 hari dh usia knduangan aku ni..masih lg sakit kepala & mual2..kelmarin(rabu) pon aku dh mc sebab sakit kepala yg amat sgt bercmpur ngan sakit pinggang & mual2..tekanan drh aku pon naik ckit (140/70) doc r yg kate ckit je..hehehe...

tp, dlm mase mc tu gak aku sempat je g teman en.husband g amek tiket bola free kat produa jelatek..hehehehe..

ni r dia tiket utk ke perlawanan akhir piala malaysia...
ATM menentang KELANTAN

en.husband dpt r tiket free, & dia belikan 1 lg tiket utk adik aku lak..so, mlm sok aku keseorangan r dirumah..huhuhu..cian aku kan..

agak2 korang en.husband & adik aku sokong team mane??? (opkos r kelantan, en.husband aku kan org sane)..

ni lak tiket time perlawanan separuh akhir, 
SELANGOR vs KELANTAN

ni r muka2 kesayang aku, en.husband & adik aku..adik aku x de jersi 
kelantan, tu yg dia dok sarung baju harimau malaya tu..mlm ni agak nye dia nak g beli jersi kelantan..

ni r en.husband aku, peminat fanatik TRW(The Red Warriors)


p/s: aku masih ade morning sickness, pg semalam dari jam 11am - 1pm aku tido kat surau opis ni..sakit kepala & mual2 lg..

Friday, 28 September 2012

Alhamdulillah..

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara....(skema)...

      Alhamdulillah, diam x diam dh masuk 20 minggu 2 hari usia kandungan ku..x de ape2 pon yg berubah, cume perut makin membesar & membonyot..muntah2 lps makan masih x de penghujung nye..cian baby aku x cukup makan sbb mama nye asik muntah2 je..harap2 dia sihat2 je kat dlm perut ni..

     Kelmarin bersamaan dgn hari rabu(26/9/12) aku check up..berat aku makin trun, agak byk gak penurunan nye(2.9kg) dua kali nurse tu suh aku timbang & macam biasa r, nurse tu akan bg aku syarahan sikit..aku tadah kan je telinga ni..nak wat cmne kan, bkn aku x mkn, tp tekak aku x leh trima makanan..HB aku pon trun dari 13.5 ke 11.3..nasib baik ok lg..

     Aku jugak di berikan suntikan kancing gigi yg pertama, suntikan yg kedua nurse ckp bln depan(next check up)..kesan suntikan smpai sekrang aku rase sakit & sedikit bengkak..

    Malam ni aku nak balik kampung, harap2 aku leh mkn ngan berselera nye..mgkin berkat masakan mak aku, aku leh mkn kot..dpt r aku naik kan sikit berat badan aku ni or maintain kan berat ni..x mo r kene marah ngan nurse lg..

p/s : x sabar nak balik kampung, rindu masakan mak..

Thursday, 13 September 2012

mual-mual aka morning sickness

Assalamualaikum...

Ape kes ni, dh masuk 18 minggu aku still mengalami morning sickness yg teruk jugak lah..kadang2 smpai aku kene amek mc lak, semalam aje aku baru je mc, hari ni pon badan dh seram2 sejuk sekali..tekak ni jgn ckp r, nak mntah je rase nye...

Kalau ikut kan hati ni aku nak je amek cuti lelame or benti terus..tp, apekan daya..aku bkn nye senang. x pe r, demi baby dlm kandungan aku ni, aku akan kuat kan diri aku kan..kalau sape2 ade cadangan cmne nak hilang kan mual2 ni, tlg r bg tau aku ye..mangga muda mmg dh x jalan..

note: tengah menahan rasa nak muntah je sekarang ni..huhuhu...

Tuesday, 28 August 2012

Ermmmmm...

Assalamualaikum....

wahhh...lame betul r x update blog ni..dh mcm umah peninggalan sejarah dh keadaan nye..jap ye nak amek penyapu jap(nak sapu smpah & bersih kan habuk serta sawang kat blog ni)..hehehehe...

     Diam x diam dh 10 syawal kan hari ni..kandungan aku pon dh nak masuk 4 bulan..alhamdulillah, masih pjg umur kandungan ku ni. sejak akhir2 ni aku rase badan aku makin x larat..rase cam demam je, mual2 sepanjang hari, sakit kepala & penat je walaupon x buat ape2..kalau sebelum ni(bulan puasa terutama nye) pas makan je msti aku muntah balik..tp, sekrang aku x makan pon dh mntah2, ni kan pulak kalau aku makan..

p/s: Esok aku ade appointment kat KK, adess kene minum air gula lak..hrp2 x de ape2 r..aminnnnn..
     

Wednesday, 25 July 2012

Sakit Kepala

Assalamualaikum...

    Ye, sakit kepala..aku tengah sakit kepala yg melampau sekaranag ni..sejak aku pregnant ni aku kerap sakit kepala. klu kat umah x pe, aku blh rest, ni kat office seksanya r. camne nak fokus wat keje kan klu kepala sakit. disebabkan sakit kepala ni pon aku salu gak cuti, x larat nak bangun pg sbb kepala ase berat.

    Aku nak tnye kat kwn2, normal ke klu aku kerap sakit kepala ni? en.husband pon dh risau tu. hari ni aku ingat nak g refer kat klinik pasal sakit kepla ni. hrp2 x de ape2 r.

    Aku ade gak bace kat internet yg sakit kepala di awal kndungan ni normal.

Wordless Wednesday # 8

Assalamualaikum...


jom mkn durian..nyumm..nyumm...

Friday, 20 July 2012

Salam Ramadhan

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan kami(aku & en.husband) ucapkan pada semua umat islam di seluruh dunia..

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan..

Pagi tadi ada kuliah agama kat office aku ni, di smpai kan oleh Y.bhg Ust. Rasyidi Jamil(Pegawai Hal Ehwal Islam JAKIM) bertajuk 'Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan'. penceramahan yg cukup berkesan bg kami semua..

ape yg menarik bg aku, aku dpt tau dua makna bg dua perkataan ni,
*sahur : makanan
*suhur : makan

so, makna nya lepas ni kite kene tukar soalan r, kene tnye awak suhur x pg td?

ok r, kepala pon agak pening sekarang ni..tu je dari aku..ape2 pon selamat berpuasa & semoga amalan kite di bulan yg mulia(ramadhan) ini di terima Allah s.w.t..aminnnnnn....

aku & en.husband ingin mohon ampun & maaf kepada semua kalau ada salah silap kami yg sengaja atau yang x disengajakan ye..

Wednesday, 11 July 2012

Monday, 9 July 2012

Selamat Pengantin Baru

Assalamualaikum...

Selamat pengantin baru kepada adik ipar aku..sebenarnye ni cite lapok gak r, saje je nak post entry ni...adik ipar aku ni adik no 3 en.husband aku ni..berkerjaya sebagai cikgu & bertemu jodoh dgn en.askar..majlis diorang ni berlangsung pada 5 june 2012(hari selasa) & majlis disebelah pengantin lelaki lak pada 7 june 2012(khamis)..so, aku ngan en.husband kene r cuti selama seminggu..

ok r, tu je r serba sedikit ringkasannye, jom layan gambo je r nak x(kalau x nak pon, aku nak tayang gak..hehehehe)..layanzzzzzz...

tok kadi tgh dok belek borang nikah..diperhatikan oleh ayah mertua aku& abg tiri en.husband.

bersama wang mas kahwin..rm10k..

bermula r sesi pembatalan air sembahyang..salam en.somi lu yerk...

si somi nye bg gelang 

si isteri sarung cincin kan somi nye.

si somi cium dahi si isteri..

bersama sepupu2 & adik sambil menunggu kedatangan si somi.

aik...ade gak interframe yerk..x pe r, pengantin lame ckit je ni..;p

en.husband & adik tersayang..buncit nye, laki sape r ni..haishhhh..

dari kiri: aku, en.husband, za(pengantin r) & sepupu diorang(kak yah) 

aku ngan anak2 sedara en.husband..

cian pengantin x berpayung..mane ilang nye si pengapit diorang ni..

pengantin dua sejoli..hikhikhik...


barang2 hantaran, hasil ciptaan aku & biras aku(isteri adik en.husband)

makan beradap..

terima lah bunga cinta dari ku(agak nye r, tu r yg diperkatakan dek somi dia) hikhikhik...

time ni aku & en.husband menjadi mangsa cameraman, kitorang pon jadi pengantin baru semula time ni..sibuk je si cameraman tu dok suh kitorang berposing kat pelamin..

p/s: semoga dikza(gelaran adik ipar aku) & arif bahagia hingga ke akhir hayat..aminnnn..

Alhamdulillah

Assalamulaikum....

  Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi atas limpah kurnia nya aku di sahkan hamil..menurut doctor usia kandungan ku ni sudah mencecah 9 minggu(dh 8 minggu baru dpt detect yg aku ni pregnent) buat masa ni aku masih tidak mengalami mabuk2 yg terlampau..Due date aku doc jangkakan pada 13 feb 2013..

dua line yg kehilatan sgt jelas..aku check pd jam 5.30pg..tgh mamai2 terus segar bila nmpak 2 line yg jelas ni..Alhamdulillah...