Husband & Wife

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Izzihni Rizqi Bin Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Nur Izzayra Irdina Binti Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, 13 December 2011

Kenduri Kahwin Kawan

Assalamualaikum....

Selamat pg kwn2..n3 hari ni pasal kenduri kawin kawan baik aku pada 11 Dec 2011 di sec 20, shah alam..kenduri yg bertemakan warna purple, agak simple tp still cntik...ape yg seronok nye kat kenduri tu kami dpt berkumpul ramai2 ngan geng YM kami..hehehehe..lame btl x jmpe diorang..

Menu pon boleh tahan sedap nye..hehehe..makan je kan yg aku tau..layan gmbar r, jommmmm..

ni r, gmbar kami ngan pengantin norlia(kak long) & abg nuar..
dari kiri k.eliz, k.ija, aku & k.ain..

Aksi bebas dari kami..hehehe..

aku & en.husband bersama pengantin..
rase nak je dok atas pelamin ag sekali...

aku paling rapat ngan diorang ni r, k.eliz & k.long..
gemok nye aku, sekarang no more diet..ape yg aku nak mkn,
aku bedal je..

Pasni x tau r bile lg dpt jmpe diorang ni..kene tunggu majlis kenduri yg lain r pulak, baru dpt jmpe..yg x de lam gambar ade lg 3 org bdk lelaki..mal, cok & dek lan..

note: semoga persahabatan kite kekal sampai bile2, insyaAllah...

Friday, 9 December 2011

Gelagat & Telatah Si Comel

Assalamualaikum...
Si comel mane yg aku maksud kan ni? mesti lah anak2 sedara ku..tp, x semua lah...aku nak cite sal dua org anak sedara aku yg lahir pd thn ni pd bulan 3 & 4...sorang laki & sorang permpuan, yg laki tu name nye Aisy Firash (anak kak de aku) & yg perempuan tu lak name nye Nur Aina Maisarah..dua2 nye same naik..tp, si Aiasy ni agak slow sikit sbb dia pon lahir x ckup bulan & si Aina ni lak, mmg aktif, mentang2 r dh pndai merangkak, merata dia teroka..dlm diam lak tu perbuatan nye..haishhhhh..

ok lah, mls nak cite byk, jom lah layan gmbar2 diorang ni...

ni lah si Aisy Firash..wktu ni dia baru 4 bln kot..
cian dia demam.

ni lak si Nur Aina Maisarah..gmbar ni aku amek time yg same 
ngan si Aisy td//

Aisy dgn mata galak nye..

ni lak si Aisy ngah tido, comel kannnnnn..^_^

si Aisy lam bakul tu, & kat luar tu si Aina..
aku r yg letak Aisy lam tu, zalim kan aku...hahahaha...

aloolololo...baik nye dia dok lam tu..aku suke sgt gmbar ni..
hehehehehe...


ok, nnti aku upload ag gmbar diorang k..aku dh nak balik ni..bye...

Thursday, 8 December 2011

Alkisah 25 & 26 nov 2011

Assalamualaikum...

    Wahhhhh...dh berkulat & berhabuk blog ni..dh x de idea nak mengomel ape kat dlm blog ni...Ade ape ye dgn date 25 & 26 nov 2011 tu ye, sibuk je aku nak bercerita, penting ke date tu..hehehehe..harus r penting kan, date keramat aku ngan insan tercinta(en.husband)..

    Alkisah nye pd 25 nov 2011 aku telah di ijab kabul kan dgn pilihan hati aku yg di akad kan oleh abah aku yg tersayang di kampung lubuk lian, kuala bera, phg(kampung halaman aku) pd jam 3 ptg.

    Pada 26 nov tu pulak adalah hari sanding kami, kami di satu kan & diraikan bagai kan raja sehari, malu jgn ckp r, mmg malu yg teramat sgt. hehehehe..tp, nak wat cmne kan tebalkan muke & buat mcm biasa je r. Pada majlis sanding tu aku rase sedih sikit r, sbb hari hujan kan..huhuhu..nasib baik time pengantin lelaki sampai hujan dah nak berhenti..Alhamdulillah..

    Orang yg datang pon x berapa ramai sebab ade lagi 3-4 kenduri kahwin yg bertindan ngan kenduri aku tu. tp, ape yg penting menu yg dimasak mencukupi & x de yg berkurang dan yg berlebih tu pon hanye sedikit je..penat pulak jgn ckp r, mmg penat giler, pas snding je trus g sesi outdoor smpai r pukul 5 ptg sebab cuaca kejap hujan & kejap berhenti..agak merumit kan..balik2 je dpt r rehat jap sebab photographer nak g kenduri kwn dia kahwin..so jam 7 mlm baru start balik sesi photography sampai jam 11mlm..

    Dah settle amek gambar, ade sesi buka hadiah & potong kek..adessssss...sangat2 memenat kan..

Ok r, jom r lyn gmbar transformasi aku ye...dari huduh kepada x berapa nak lawa(maknenye huduh lg r tu) ag pon ni je pic yg ade..nnti klu ade pic lain aku post k..

jommmmm...laynnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

ok ni gmbar aku sebelum mekap, mak aiii..comot nye...
hehehehe..

ni gmbar aku pas mekap, ni waktu aku nak akad nikah...
nampak garang kan..^_^...

ok, ni lak gmbar aku pada 26hb, pd hari sanding aku..
ok ke? macam x ok je ni.....

ketibaan prince charming aku..amboi lebo ko senyum kan, suke r tu..
wktu ni hujan masih renyai2..ape2 pon aku anggap tu hujan rahmat, moga2 Allah merahmati perkahwinan ini..aminnnnnnnnnn....

ni lak pelamin aku..bak kate acu(andam) pelamin ni temanye
'setia kasih'..hehehehe...
simple je kan..


note: aku bersyukur kerana aku kini sah jadi isteri en.husband & majlis kami berjalan lancar...alhamdulillah..