Husband & Wife

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Izzihni Rizqi Bin Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Nur Izzayra Irdina Binti Nazri

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, 13 December 2011

Kenduri Kahwin Kawan

Assalamualaikum....

Selamat pg kwn2..n3 hari ni pasal kenduri kawin kawan baik aku pada 11 Dec 2011 di sec 20, shah alam..kenduri yg bertemakan warna purple, agak simple tp still cntik...ape yg seronok nye kat kenduri tu kami dpt berkumpul ramai2 ngan geng YM kami..hehehehe..lame btl x jmpe diorang..

Menu pon boleh tahan sedap nye..hehehe..makan je kan yg aku tau..layan gmbar r, jommmmm..

ni r, gmbar kami ngan pengantin norlia(kak long) & abg nuar..
dari kiri k.eliz, k.ija, aku & k.ain..

Aksi bebas dari kami..hehehe..

aku & en.husband bersama pengantin..
rase nak je dok atas pelamin ag sekali...

aku paling rapat ngan diorang ni r, k.eliz & k.long..
gemok nye aku, sekarang no more diet..ape yg aku nak mkn,
aku bedal je..

Pasni x tau r bile lg dpt jmpe diorang ni..kene tunggu majlis kenduri yg lain r pulak, baru dpt jmpe..yg x de lam gambar ade lg 3 org bdk lelaki..mal, cok & dek lan..

note: semoga persahabatan kite kekal sampai bile2, insyaAllah...

Friday, 9 December 2011

Gelagat & Telatah Si Comel

Assalamualaikum...
Si comel mane yg aku maksud kan ni? mesti lah anak2 sedara ku..tp, x semua lah...aku nak cite sal dua org anak sedara aku yg lahir pd thn ni pd bulan 3 & 4...sorang laki & sorang permpuan, yg laki tu name nye Aisy Firash (anak kak de aku) & yg perempuan tu lak name nye Nur Aina Maisarah..dua2 nye same naik..tp, si Aiasy ni agak slow sikit sbb dia pon lahir x ckup bulan & si Aina ni lak, mmg aktif, mentang2 r dh pndai merangkak, merata dia teroka..dlm diam lak tu perbuatan nye..haishhhhh..

ok lah, mls nak cite byk, jom lah layan gmbar2 diorang ni...

ni lah si Aisy Firash..wktu ni dia baru 4 bln kot..
cian dia demam.

ni lak si Nur Aina Maisarah..gmbar ni aku amek time yg same 
ngan si Aisy td//

Aisy dgn mata galak nye..

ni lak si Aisy ngah tido, comel kannnnnn..^_^

si Aisy lam bakul tu, & kat luar tu si Aina..
aku r yg letak Aisy lam tu, zalim kan aku...hahahaha...

aloolololo...baik nye dia dok lam tu..aku suke sgt gmbar ni..
hehehehehe...


ok, nnti aku upload ag gmbar diorang k..aku dh nak balik ni..bye...

Thursday, 8 December 2011

Alkisah 25 & 26 nov 2011

Assalamualaikum...

    Wahhhhh...dh berkulat & berhabuk blog ni..dh x de idea nak mengomel ape kat dlm blog ni...Ade ape ye dgn date 25 & 26 nov 2011 tu ye, sibuk je aku nak bercerita, penting ke date tu..hehehehe..harus r penting kan, date keramat aku ngan insan tercinta(en.husband)..

    Alkisah nye pd 25 nov 2011 aku telah di ijab kabul kan dgn pilihan hati aku yg di akad kan oleh abah aku yg tersayang di kampung lubuk lian, kuala bera, phg(kampung halaman aku) pd jam 3 ptg.

    Pada 26 nov tu pulak adalah hari sanding kami, kami di satu kan & diraikan bagai kan raja sehari, malu jgn ckp r, mmg malu yg teramat sgt. hehehehe..tp, nak wat cmne kan tebalkan muke & buat mcm biasa je r. Pada majlis sanding tu aku rase sedih sikit r, sbb hari hujan kan..huhuhu..nasib baik time pengantin lelaki sampai hujan dah nak berhenti..Alhamdulillah..

    Orang yg datang pon x berapa ramai sebab ade lagi 3-4 kenduri kahwin yg bertindan ngan kenduri aku tu. tp, ape yg penting menu yg dimasak mencukupi & x de yg berkurang dan yg berlebih tu pon hanye sedikit je..penat pulak jgn ckp r, mmg penat giler, pas snding je trus g sesi outdoor smpai r pukul 5 ptg sebab cuaca kejap hujan & kejap berhenti..agak merumit kan..balik2 je dpt r rehat jap sebab photographer nak g kenduri kwn dia kahwin..so jam 7 mlm baru start balik sesi photography sampai jam 11mlm..

    Dah settle amek gambar, ade sesi buka hadiah & potong kek..adessssss...sangat2 memenat kan..

Ok r, jom r lyn gmbar transformasi aku ye...dari huduh kepada x berapa nak lawa(maknenye huduh lg r tu) ag pon ni je pic yg ade..nnti klu ade pic lain aku post k..

jommmmm...laynnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

ok ni gmbar aku sebelum mekap, mak aiii..comot nye...
hehehehe..

ni gmbar aku pas mekap, ni waktu aku nak akad nikah...
nampak garang kan..^_^...

ok, ni lak gmbar aku pada 26hb, pd hari sanding aku..
ok ke? macam x ok je ni.....

ketibaan prince charming aku..amboi lebo ko senyum kan, suke r tu..
wktu ni hujan masih renyai2..ape2 pon aku anggap tu hujan rahmat, moga2 Allah merahmati perkahwinan ini..aminnnnnnnnnn....

ni lak pelamin aku..bak kate acu(andam) pelamin ni temanye
'setia kasih'..hehehehe...
simple je kan..


note: aku bersyukur kerana aku kini sah jadi isteri en.husband & majlis kami berjalan lancar...alhamdulillah..

Friday, 18 November 2011

Hari Terakhir

Assalamualaikum...

Hari terakhir apekah ini..aku nak berhenti berblog ke? kot aku nak berhenti keje? atau hari terakhir aku kat shah alam ni? hahahaha...sume nye bukan, hari ni hari terakhir aku berkerja minggu ni(hari ni kan jumaat)..hehehe..main2 je r aku ni, x de r 'hari terakhir' yg aku maksud kan adalah, hari ni last aku keje r sebelum kenduri kahwin aku, minggu depan aku dh start cuti selama seminggu..

Hari selasa, 29 November 2011 baru aku start berkerja kembali. Gile ape nak berhenti keje, aku nak mkn ape? harus berkerja k, bagi menTOPUP balik duit2 yg dh lebur sepanjang kenduri tu nnti..hehehehe...

ape2 pon, kite jumpe lagi lepas aku kembali berkerja k..Tapi, jgn r bosan kalau aku asyik bercerita atau past gambo2 kahwin je k(x de pon byk cite sal kahwin tu coz aku pon bosan nnti)...sume ni utk kenangan aku jugak kan...hehehe..

ok r, sampai sini je coretan aku, jumpe lagi nnti(lepas kenduri)...

assalamualaikum..babaiiiiiii....

Debaran Makin Terasa

Assalamualaikum....

Hari ni x de n3 pon, saje2 je nak menulis...pejam celik, pejam celik dh x lame je lagi aku akan jd isteri org. Lagi seminggu je...macam perasaan dh ade ni, suke, sedih, gementar, takut, gelisah & macam2 lagi r..Persiapan kebanyakan nye dh siap, Alhamdulillah...

Hari ni last aku keje sebelum bercuti kawin..Esok si Dia akan follow aku balik kampung, ade meeting keluarga mengenai tugas2 mase knduri nnti..

Adesss...byk betul barang2 yg kene bwk balik ni, muat ke kereta nanti..ade x sape2 nak tlg angkut kan brg2 ku balik kampung..ade x???....hehehehe...

p/s-Mudah2an semua nye berjalan lancar..aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

Friday, 4 November 2011

Menghitung Hari

Assalamualaikum...

3 minggu je lagi bakal menjelang hari bahagia ku..ape kah yg aku rase? hahahaha..dh tentunya rase bahagia yg amat sgt..tp, ade gak perasaan berdebar2..dh bersediakah aku?? InsyaAllah, aku dh bersedia utk menjadi seorang isteri yg baik & juga menjadi seorang ibu kepada bakal anak2 kami nnti..

Ermmm...Bagaimana ngan persiapan kami..Alhamdulillah, persiapan hampir ciap cume baru nak mula menggubah hantaran..Cuti raya Aidiladha ni akan aku guna kan sepenuh nye utk membuat gubahan..harap2 aku dpt menyiap kan gubahan tersebut..Mudah2an Allah permudahkan segala urusan kami..

aminnnn..

Thursday, 3 November 2011

Hatiku Milikmu

Assalamualaikum...

Hari ni x de n3 nak cite, cume nak share bait2 dlm lirik lagu ni..suke sgt2...

Lagu yg di tuju khas buat yg tersayang(bakal suami ku)..

Hatiku Milikmu

Pernahkah engkau hargai Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan Diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, Membuatku terpaku

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan ku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Aku sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh cintaku

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Aku sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini..

Monday, 10 October 2011

uwaaaaaa

Assalamualaikum..

hehehehe..ape kes aku ni kan..x de ape sebenarnye, cume rase nak nangis je..fenin..fenin..masa makin berjalan, persiapan masih byk yg belom settle..

kepala makin sakit, hati makin risau..badan makin naik berat nye..uwaaaaaaaaa...cmne nak wat ni, makin byk aku berfikir, makin byk makanan yg masuk dalam tangki perut aku ni..org lain kalau risau or susah hati, x lalu makan..tap, aku ni, makin susah hati makin byk makan..hai laaaaa...apo nak jadi r aku ni..

makin dekat hari, makin byk dugaan yg aku kene tempuhi..aku kene kuat..tp, aku x kuat pon..uwaaaaaaa...tolonggggggggggggggggggggggggggggggggggg...

Saturday, 8 October 2011

Benci

Assalamualaikum..
Ermmm..n3 kali ni agak ganas kan..hehehehe..aku cume nak luah kan pe yg aku rase pd saat & ketika ni..rase sebal je ngan manusia2 yg x reti nak bersyukur...rase cam nak lepuk2 je memasing...eeeee...geram nye...
Umur masing2 dh tinggi..tp, fikiran masing2 x tinggi selaras ngan umur..otak letak kat lutut gamak nye. menyusahkan aku je, klu adik beradik aku x pe r..x rugi aku menanggung nye, ni x de drh daging aku pon..ermm..lmbat nye r bln 12, aku dh pnt melayan kerenah manusia2 yg x reti bersyukur ni..lantak korang r nak terlangkup ke tertungkup ke pas ni..aku dh x nak amek tau dah..

ermmm..aku tension kat umahhhhhhh....

Tuesday, 20 September 2011

PotLuck lepas Raya

Assalamualaikum...

   Asyik nak menaip je sekrang ni, tp x tau nak cite ape. Cite sal makan2 je r ye. Almaklumlah, masih dalam mood raya kan.
   Ape2 pon jgn lupe buat puasa 6 ye kwn, hehehehe...
   Ok, sekarang ni jom kite layan gambo2 mase smbutan hari raya kat opis ( x semua terlibat, hanye dept kami je k). Di adakan di bilik meeting room(ferrari) time lunch. mcm biase r masing2 bawak menu yg pelbagai & sgt byk. makan je kan..adessssss......cmno nak kurus ni..

ok ni r sebahagian gambo yg smpat di snap...layannnnnnnn.....

tu dia..rendang ayam, lodeh, kuah kacang & nasi impit.

ni lak kari ayam ngan roti jala.
nyummm..nyumm..

lemang 2 jenis(jagung & biase) dan rendang daging

bahan2 utk nasi kerabu

nasi kerabu(my fav)
sedappppppppp...

kuih muih, kek, puding & biskut raye

ni r muka2 staff kat sini

x sah kalau x posing lu, sebelum makan kan, harus lah berposing lu..
hehehehe..

muke yg same je kan..
gile camera btl r memasing(terutama aku) hehehe....

hari ni dh hari ke-4 aku puasa, harap sempat r aku habis kan puasa ganti+puasa 6 smpai habis bulan syawal ni. aminnn.....^_^

Monday, 19 September 2011

Open House Opis Di SACC

Assalamualaikum..

        Hari ni x de nak cite ape2 pon, just nak cite sikit pasal open house opis yg di langsung kan di Shah Alam Convention Centre(SACC) pd hari khamis, 15 sept 2011. Majlis bermula pd jam 3ptg smpai jam 10mlm(x de r ngam2 kol 10 k, hampir kol 11mlm).
       1 hari yg amat memenat kan, aku sebagai slh seorang penyambut tetamu shift mlm(siap ade shift ag tu) hehehe...Walaupon badan rase penat sgt, tp kami tetap enjoy..Ramai gak tetamu yg dtg. Ape2 pon, Alhamdulillah sbb sume nye berjalan lancar..aminnnnnnnn...
       Ape yg pnting walaupon penat gambar harus r di snap kan..hehehe..ok, jom kite layan gmbo2 pd hari tersebut. layannnnnnn...zasss....

jam 11.30pg-sesi taklimat

dah abis taklimat, posing lu
hehehehe

start shift mlm jam 7.30mlm

posing lg..yeahhhh..

ngah tugas pon sempat lg berposing..haishhhh....ape r nak jd bdk2 sekrang..hehehe..
ok chaww..


    

Wednesday, 14 September 2011

Fikiran Bercelaru

Assalamualaikum kwn2..hehehehe..macam r ade orang yg bace blog ni..

     Haishhhh..dah bersawang-sawang dh blog ni, lame btl x update. dah x de cite r nak kongsi. Fikiran ni dok fikir perkara2 yg lagi pnting je.
     Ermmm...lagi 2 bulan lebih je aku akan bergelar isteri, x sabar nye (ayat gatai) :p..byk betul perkara yg perlu difikir + dirancang + dilakukan dan macam2 'di' lagi r..ni r yg buat kan aku pening (tensen nyeeeeee!!!!). Tak suke betul r fikir byk2 mcm ni, sakit kepala tau.

     Rase nye baru 40% je yg dah siap, adessssss...byk nye lg yg x siap. kad kawin pon x tempah lg tau. Ujian HIV pon x buat lg. Sempat ke ni? harap2 sempat lahhh...
     Nasib baik r aku ade roomate yg baik hati tlg aku, abg syg tu pon byk membantu walaupon dia agak sibuk dpt gak luangkan mase teman kan aku beli brg, x de r aku kene buat sorang2..

Ya Allah, permudah kan lah segala urusan kami..aminnnnnn..

Saturday, 30 July 2011

PotLuck Office

Assalamualaikum....

Entry untuk hari ni adalah cite pasal potluck kat opis semalam(jumaat). Potluck ni dibuat sempena utk meraikan kedatangan bulan ramadhan yg bakal tiba insyaAllah hari isnin minggu depan.

Ramai juga yg join, yg pd asalnya hanye dept. ku shj(dh sebulan plan ni)hehehehe..last2 hari sebelum nya(khamis), PA kpd COO dtg kat dept kami utk ajak kitorang join diorang wat potluck gak..hahahaha.. plan COO upenye. nak x nak kami join r, & tempat menjamu selera adalah di bilik meeting dept. kami.

Hampir 60 org kesemuanye. mcm2 menu yg diorang plan nak bwk.

Bile tibe hari jumaat, tgk makanan punye r byk.Majlis start jam 9.30 pg selepas kuliah agama. Last2 kami pon ajak r 1 company join mkn sekali. Adalah lebih dari 150 org kot yg dtg. Walaupon ramai yg dtg mkn, makanan masih byk berlebih2.

Makanan yg berlebih tu kami jadi kan menu lunch kami. smpai ke ptg makanan still x habis(punye r byk makanan).

jom layan gambo....


sedap nye nyumm..nyumm...

sila-sila..tambah lagi ye..hehehehe..

nyummy...

nyum..myummmmm..

makanan lagi...hehehe..

nasi impit pon ade, dah cam raye je ni,,hehehehe..

mee hoon goreng yg sgt2 sedap..

baca doa lu sebelom makan..jgn lupe k..

jgn rebut2 k, byk ag makan tu..

posing time, pntang nmpak kamera terus posing..hahahaha..

ni lg 1..mcm2 r diorang ni(aku pon same) hahaha..

aikk..dari ane dtg nye syed zainudin(pembace bite tv3) ni..
sesat kot. hahahaha...

Ape2 pon, semalam(jumaat) adalah hari santai, ceria & sgt relex wat kami sume. Raye nnti insyaAllah kami wat lg. hehehehe..

Thursday, 21 July 2011

Bowling Tournament

Assalamualaikum...

Hari ni nak cite psl Bowling Tournament opis ku yg berlangsung pd minggu lepas 16/7/2011 di Sunway Piramid. Tournament ni terbuka kepada semua Kakitangan, Supplier/Vendor, Ex-Company & Orang Luar(Company lain r kan) huhuhu...

Walaupun x de 1 pon kumpulan dari company ku yg menang, tp kami cukup enjoy. Group ku r yg paling kecoh, memeriah kan suasana. Pemenang2 semua nye team dari luar, slh 1 dari group cmpny ku hanye dpt no-5. Malu kan..hahahahahaha..x pe r, yg pnting have fun..

ok, jom kite lyn gambo sepanjang hari tu...layannnnnnnnnnnnnnnnn........

gedik's

gedik's nye..sume pakai baju pink. jambu wooo..

aku(the lucky four) & zira(acah je)

4 dara pinggitan yg terpinggir. hehehe..

hahaha..posing je lebey, main ke longkang aje..

ni r muke2 org kuat dalam team ku(the lucky four) & team acah jee.
hehehehe...

gambar last ni yg paling x bleh blah, minum & mkn je mcm mane nak menang.
hahahahaha...


Friday, 8 July 2011

Seharian Bergelap Di Opis

Hari ni seharian kami bergelap di opis, x tau kenapa. Dari pagi smpai la tamat time opis lampu still x bernyala. Pihak pengurusan ckp sbb power trip. Tapi x pe r, best gak sesekali dok lam gelap ni, x yah buat keje sangat kan (malas btl aku ni), hehehehe.

Walaupon dlm gelap aircon tetap berfungsi ngan baik, sampai kan ku rase sejuk sgt2. Hari ni aku cume ngadap game & berchatting je(dah tentu r hari ni adalah hari yg santai wat kami terutama aku). Memang malas sungguh2 nak wat keje lam gelap ni. Kalau hari2 macam ni kan best, MALAS tahap dewa ni, hahahahaha....

Thursday, 23 June 2011

Sedih or Sentap

Assalamualaikum..dah lame x update blog ni, sebenarnye aku x tau nak taip pe...

Hari ni aku nak luah kan rase sedih aku yg aku sendiri pun x tau aku harus rase sedih atau x, tp yg penting aku agak sentap r td. Aku x tau kenapa aku rase kan bos aku macam marah or benci je kat aku hari ni. Aku x tau kenapa & ape salah aku padanya. Bile aku minta dia sign PSR td dia macam marah je. Tak tau r aku yg mudah terasa or mmg dia marah aku. Mungkin dia memang x suke aku kot..huhuhu..

Apa ye yg perlu aku buat? Biar kan je ke or tanya dia? huhuhu..Biar kan je r, harap2 esok dia dh ok macam selalu. Dia sebenarnye bos yg sangat baik, mungkin juga bos yg memahami. Aku rasa sangat bertuah kerana dapat bos seperti nya. Bila aku nak cuti dia mesti bagi, bila aku ade masalah peribadi pun dia akan bagi aku cuti untuk tenang kan fikiran.

Ermm..x pe r, mungkin dia masih bersedih sebab bapa mertuanya baru shj meninggal dunia. Hari ni dia baru je masuk pejabat setelah 3 hari bercuti. Takziah aku ucap kan pd dia.

p/s - Aku akan berusaha jadi seorang pekerja yang baik & disenangi semua org terutama bos aku..huhuhu..

Wednesday, 8 June 2011

Diriku yang Tembam

tembam!! gemok!! bulat!!
itulah gelaran yg sering di tuju kan pd ku..tp apakan daya ini lah aku..
aku x mntak utk jd mcm ni..sape yg nak gemok wooooo...
teringin rase nye utk jd kurus mcm org lain, tp bukan mudah..

Kadang2 terasa kerdil je diri ini bila berada di kalangan yg kurus2 & cntik2..walhal badan cam gajah..hehehe..pelik kan, bile ade manusia yg suke mengata pd golongan yg 'gemok' ni..berdosa kah sebab mempunyai bentuk badan yg besar ni????

Saturday, 28 May 2011

Hari Pertama

Assalamualaikum..
Hari ni adalah hari pertama sy wujud kan Blog ni..
Harap dpt ramai kenalan & something new..